voorpagina

Sinds het begin der tijden is de mens verbonden met planten. Planten dienen als voedsel, geneesmiddel en bouwmateriaal, de meest essentiële zaken in het menselijk leven. Ze zijn het onderwerp in talrijke mythen en sagen van over de hele wereld. Nu plantaardig voedsel belangrijker is dan ooit en wij naarstig opzoek zijn naar herstel van onze relatie met de natuur, is mijn interesse in het plantenrijk groot.

Ik zoek mijn toevlucht in de geschiedenis. Ik vind het mateloos fascinerend om te bestuderen hoe men vroeger leefde. Welke gebruiken, inzichten en verhalen hadden onze voorouders en kunnen wij daar ons voordeel mee doen? Hoe ging men om met de aarde en de producten die de aarde voortbrengt?

Vanuit deze thematiek realiseer ik plaatsgebonden kunstprojecten op basis van onderzoek. Daarbij maak ik gebruik van historische, archeologische en antropologische kennis. Ik koppel ons verleden aan het heden en geef op deze manier inzicht in onze manieren van doen.

Universele en maatschappelijke thema’s zoals eten, wonen, werken en religie komen aan bod. Het concept komt op de eerste plaats en daarna zoek ik de vorm en het materiaal waarin het verhaal het best verteld kan worden. Dit varieert van het proeven van voedsel naar historisch recept tot handgeschreven brieven en van textiel tot natuursteen.